Tårt-tips

Kom hem för en liten stund sedan.
Gjorde klart pappas Tårta idag, galet god och riktigt mäktig måste jag säga.





Nog den försa tårtan jag bakat någonsin. Följde ett recept på Brownies men gjorde dubbel sats eftersom vi ville dela den till en botten och en topp. Blev hallonröra mellan lagrena och sen Mörkchoklad-glasyr över hela skapelsen. Blir asgott när man bryter den söta tårtbottnen med syrliga hallon och besk choklad. SMAKORGASM!!!


Glasyren hittade jag på ett eget recept på... Vi fick göra dubbelt även där för att kunna täcka hela.
En sats är:
4 DL Florsocker
2 DL Kakao
Ett halvt dricksglas vatten


Man kan minska eller öka kakaomåttet beroende på vilken smak man vill nå. Men kom ihåg att minska lite på vattnet om ni minskar på florsockret eller kakao. Det blir som bäst när den är lätt att arbeta med men lite segare i kinsistensen, tänk kräm och inte soppa.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback