Därför kommer jag att klara av det!



Har blivit mycket snack om att jag KANSKE ska få flytta till en lägenhet. De flesta stöttar mig i det och håller med om att jag kommer att klara av att bo själv. Alla utom en...  Så gär kommer mina förklaringar och upplevelser till varför jag vet att jag kommer klara av det.


Ekonomin:
Jag själv är väldigt slösaktig och shoppar mycket eftersom jag för tillfället inte har några egentliga, fasta utgifter. Jag har bara inkomster. Men när jag får en fast inkomst och ser hur mycket jag kommer behöva göra av med genom fasta utgifter, så är det självklart att jag kommer prioritera dessa. Jag är van vid att göra upp en budgett! Detta gör jag bara på kul för mig själv, oftast här i bloggen. Har ju inte vart jätteseriösa men det är bara för att se vad jag får in på kontot och hur mycket jag kommer göra av med på vad.
Mina föräldrar har, under tiden de vart skilda och nu när de bor ihop igen, haft en väldigt snäv ekonomi. Jag var van vid att behöva leva på nudlar de sista dagarna i månaden, jag var van vid att inte få allt jag ville ha, jag var och är fortfarande van vid att tänka ekonomiskt när jag handlar. När jag är hos mormor brukar vi åka o handla, mormor tar alltid den tyraste majsburken (tillexempel), varpå jag går och byter ut den till en billigare som man får mer i. Det är även billigare att baka bröd än att köpa det färdigt.


Renhållning:
Jag är en riktig lortgris och tar mig sällan tiden att städa... Fast bor man i egen lägenhet är det väl en självklarhet att man inte vill bo i en svinstia!? Jag vågar knappt ta hem kompisar om jag har grejer liggandes på golvet, då skäms jag verkligen och eftersom jag kommer vilja ta hem kompisar så kommer jag även att hålla ordning, man vill ju trotts allt kunna imponera lite. När jag var liten dammade jag ofta för att jag tyckte det var kul, gjorde det till en lek oavsett om det var nödvändigt eller ej. Man blir gladare av att ha det rent omkring sig.
Disken, badrummet, hallen och köket kommer heller inte bli några problem.


Ringa "viktiga samtal":
Nu menar jag till olika myndigheter och liknande. Har aldrig haft något problem med detta, min mamma har alltid tvingat mig att ringa själv om det vart något jag behövt ordna upp eller ta reda på. Har suttit i många samtal med kronofogden, advokater, poliser, socialförvaltningen o.s.v Dessutom vet jag hur man ska prata också.


Tvätta kläder:
Vem kan inte det!?
Har lärt mig att aldrig igen blanda rött med andra färgade kläder, detta efter att ha skapat mig själv en helt ny garderob tidigare den här månaden.


Matlagning:
Än är jag inte vuxen och kan recept utantill som våra föräldrar, men läskunnig det är jag och kokböcker har jag i bokhyllan. Övning ger färdighet helt enkelt.


Regler:
Som blivande jurist älskar jag regler. Att sätta gränser och regler är jag duktig på, att hålla andras regler är inte lika kul, men måste man så måste man. Vill ju visa att jag kan hålla mig innanför ramarna. Regler är ju något som finns överallt hela tiden.


Det enda jag kommer behöva ha riktig hjälp med är hur man betalar räkningar de första gångerna, sen sitter det ju.


Kommentarer
Postat av: Martin

Hej!



Dagens fråga gäller skönhet - lämna gärna din åsikt.



Ha en fortsatt härlig fredag!

2011-01-28 @ 16:11:42
URL: http://edgeman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback