Internkändis

Igår kom Mitt i Järfälla ut. Själv var man ju a part of it. På sidan 6 finns en hel sida om misshandel som blev ett rån.

"Flickans kamrat låg bakom rånöverfall"

"När tonåringsflickan överfölls av tre andra flickor låtsades den 15-åriga kamraten hjälpa henne. I själva värket hade hon planerat det överfall som slutade i rån. Nu döms alla flickorna till ungdomstjänst.

Händelsen inträffade i mars förra året. Tillsammans med tre andra flickor ska den 15-åriga flickan ha planerat misshandeln och rånet av en annan flicka. 15-åringen och offret, båda från Järfälla, var kompisar. De skulle besöka en kille på S:s Görans gymnasium på Kungsholmen. Vid fridhemsplan anslöt 15-åringens tre kamrater och de fem gick i sällskap till skolan. Men enligt tingsrättens dom var det hela iscensatt av 16-åringens pojkvän och de tre andra flickorna var med på att backa upp sin kompis när hon skulle hämnas.

Innan de kom fram till skolgåren stannade några av flickorna för att röka och i nästa sekund puttades offret omkull. 15-åringens kompisar överöste henne sedan med sparkar. En av flickorna slog henne i ansiktet med knuten näve. Den attackerade flickan sparkade tillbaka och försökte ta sig upp men hölls kvar på marken. 15-åringen stod bredvid och såg på. Två av flickorna hävdade i tingsrätten att de sparkade på offret i självförsvar, men det avfärdar tingsrätten. I domen skriver rätten att det heller inte fanns någon anledning att hålla fast i offrets fötter. De enda gärningsmännen hade behövt göra var att backa några meter för att undgå hennes sparkar.

15-åringen som nu har hunnit fylla 16 sade under polisförhören att hon hade försökt hjälpa offret. Hon hade uppmanat de tre andra flickorna att avbryta misshandeln. Men enligt tingsrätten hade hon aldrig för avsikt att hjälpa henne. Det ingick i planen att låtsas hjälpa henne. Detta bekräftas av medbrottslingarna och tingsrätten anser att hon var lika delaktig som de andra gärningsmännen. Misshandeln pågick i drygt fem minuter och när gärningsmännen hade lämnat platsen upptäckte offret att hon hade blivit bestulen på sina två mobiltelefoner, ett SL-kort och 170 kronor i kontanter. Då flickorna tvingade till sig föremålen med våld betraktar tingsrätten gärningen som rån och dömer dem till ungdomstjänst.

De fyra flickorna ska dessutom betala ett skadestånd på 19890 kronor för den kränkning de utsatte flickan för. Rätten anser att den vad allvarlig med tanke på att hon fördes bakom ljuset av en person som utgav sig för att vara hennes vän."

Jag är ju då den 15-åriga flickan, om inte alla redan fattat det. Och jag ahr inga komentarer till den artikeln. Vill ni veta något så får ni fråga det personligen till mig.

Peac out
..v,


Kommentarer
Postat av: Anna :d

Vrf skriver du det här på bloggen ? är du stolt eller?

2009-03-12 @ 20:35:40
Postat av: Matilda

Nej men bättre att dom vet att det är jag istället för att gå runt och snacka om det

2009-03-15 @ 16:36:35
URL: http://maffiosa.blogg.se/
Postat av: Anonym

om du skulle varit noraml hade du inte lagt ut den här artikeln utan skirvit att ja det var jag och jag ångrar det, inget att vara stolt för!

2009-03-15 @ 16:50:16
Postat av: Matilda

Är fortfarande inte stolt. Men jag står för vad jag gjort

2009-03-17 @ 22:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback