Kort resumé

Hej hopp!
 
Länge sen ni fick er ett inlägg, har inte varit hemma på drygt en vecka så har inte haft min dator. Den här veckan har varit fullspäckad, inte haft en lugn stund känns det som. Har sovit superdåligt också.
 
I torsdags var det jättefint väder så jag och 2 kollegor drog till Snaps efter jobbet för att njuta i solen med ett glas. Det där glaset blev flera glas och sen dök flera kollegor upp och vi drog till slut vidare. Sen minns jag inte precis allt för mig fick man gå och släpa på. Kvällen slutade i alla fall på Harry B. James.
 
På fredagen var det AW - time med jobbet, drog och käkade och bowlade sen pimplades det drinkar i mängder, gänget drog vidare till The Crib på Sveavägen och fortsatte parta och när dom stängde så blev det Patricia i Slussen. Jag tog taxi hem till jakan för 1200 spänn och sen var det läggdags för att orka upp till en dejt.
 
Dejten blev inte av så i stället shoppade jag med min mor... 2 par skor, en ljuslykta, hårprodukter och en ny telefon. Eftersom ingen har semester samtidigt som mig eller vill åka utomlands med mig så skiter jag i det och köper en iPhone 5 i stället! Bra resonerat! Efter vår shopping åkte jag hem till mamma o pappa o sov i 2 timmar för att sedan åka till centrum och käka med Elin. Därefter drog vi och bowlade så jag kan lova att min träningsvärk är en killer, orkar inte ens stå upp.
 
Har haft en superrolig helg och spenderat alldeles för mycket pengar men sånt är livet. Pengar kommer och går.

Övertid och övertrött

Veckorna flyger förbi i rasande fart, det här har varit ännu en sådan.
Helt sjukt vad vi haft mycket att göra på jobbet, med två personer borta har vi endast haft halva arbetsstyrkan inne, dessutom är båda nya. Bra har det gått i alla fall men det har varit stressigt. Skulle varit ledig i onsdags men eftersom min andra nya kollega i så fall skulle jobba ensam fram till lunch bestämde jag mig för att komma in och pluskompa några timmar. Det bestämdes att jag skulle få jobba halva dagen, fram till kl:13. När klockan närmade sig 12 ringde vår kollega, som skulle jobba kväll, in sig sjuk och detta innebar att första kollegan skulle jobba ensam från 13-17. Dagen slutade med att jag var kvar till 16.30. När jag kom hem hade jag kramp i magen för att jag inte ätit mat på hela dagen då jag var förberedd på att äta lunch hemma efter 13. Livnärde mig på en måltidsersättning till frukost, 2 bananer under förmiddagen, en kexchoklad och 2 äpplen på eftermiddagen. Hade ingen energi alls när jag kom hem.
 
I torsdags jobbade jag över 30 minuter, vår team-ledare ville inte att vi skulle jobba ihjäl oss och vägrade gå hem innan vi loggat ut, hon gav oss 5 minuter.
 
Igår blev jag kvar en timme extra också för att avsluta ärenden så att nästa vecka kan börja lugnt. Totalt jobbat över 10 timmar på 3 dagar. När jag satt på kundservice tog det emot något enormt bara man var kvar en minut längre än passet var lagt. Nu har man så mycket att göra att man inte ens tänker på att tiden går. Men slitit blir det, sover nästan så fort jag kommer hem. Nu har jag sovit från ca 22.20 - 10.30 trött chey.
 
 

I love me more

 
Har försökt i 1.5 månad att släppa taget men har inte kunnat sluta tänka på dig. Varje dag har jag ägnat nån minut åt dig. Tänkt att jag skulle bli så glad bara jag fick se dig på håll, en liten glimt - vad som helst. När tåget rullat in på perrongen, på väg hem från jobbet, har jag kollat efter dig i hopp om att få se dig. Bara önsketänk, fram tills igår...
 
Jag såg inte dig på perrongen som jag hoppades och i samma stund som tanken lagt sig så såg jag dig sitta där inne och vänta... Jag ville vända om och gå runt till andra ingången men rädslan för att du redan hunnit se mig gjorde att jag gick vidare. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle stanna till och säga hej eller om jag skulle gå förbi och bara hoppas att du inte redan sett mig, då du plötsligt vänder dig om och ser rakt på mig en kort sekund, för att snabbt sänka blicken utan att röra en min. Själv blev jag tårögd, ledsen, inte alls glad som jag i mina tankar föreställt mig. Det kändes som att jag vuxit fast i golvet även fast jag gick på rakt fram, bestämde mig snabbt för att inte stanna upp. För varje steg brände tårarna mer bakom ögonlocken men jag skulle inte gråta! Inte där, inte för dig.
 
Jag vet inte vad som är värst egentligen; att du inte vågade se mig i ögonen, ändra ansiktsuttryck eller att du inte hört av dig efteråt. Hade inte jag gjort det ikväll så hade inte du hört av dig heller. Men efter att ha fått en lur klickad i örat typ 340 gånger det senaste halvåret är jag rätt less och har därför nu tagit bort ditt nummer och alla våra sms. Så det är upp till dig om det ska bli fler nätter tillsammans, efter i natt, eller inte för jag ger upp mitt sista hopp nu. Det är inte för att jag inte tycker om dig längre utan för att jag tycker om mig själv mer.
 

Händer ikväll då, mån tro?

 
Fint självporträtt, jag e verkligen så otroligt fin!
De va ju i alla fall inte det jag skulle mala på om, veckan har gått så otroligt fort, nu har snart hela lördagen passerat också. Sa till mig själv innan läggdags igår att jag skulle få sova ut idag. Somnade vid 00.30-01.00 nån gång och vaknade typ 13.30 så jäääävla skönt, sovit ostört hela natten med undantag för ett toalettbesök.
Idag har jag inte gjort så mycket, gick ner till centrum en sväng för att sällskapa Jennie en stund och sedan åkte jag hem igen. Sitter nu och funderar på vad jag ska hitta på ikväll, inte fått några förslag än så.
 
Uppdaterar er när jag kommit på nått.

Another day passing by

Varit en ganska lugnt dag på jobbet med undantag för perioder då det blev lite smått kaos. Känner att det flyter på bra och trivs hur fint som helst med min nya grupp och mina nya arbetsuppgifter. Än är det mycket kvar att lära men det sätter väl sig så småningom.
 
Började dagen med att försova mig 10 minuter, hann i alla fall med en buss tidigare men fick inte i mig någon frukost. Var astrött hela vägen till jobbet men blev pigg efter te-kopp nr 2 när hjärnan började vakna till liv igen. Slutade klockan 17 och åkte hem för att städa. Städade hela köket som planerat då jag trodde det skulle va fest här men folket fick andra planer så nu sitter jag själv här.
 
Funderar på om jag kanske ska ta o slänga på pyjamasen o krypa till kojs, kanske se nån serie innan John blund kommer på besök. Lika bra att lägga sig tidigt i stället för att ligga vaken och hoppas på att något oväntat plötsligt ska hända.

Smärtsamt

Den här veckan har gått så otroligt snabbt, verkar dock vara ensam om att tycka det men för mig har den bara flugit förbi. Har varit förkyld hela veckan och än är det inte över, har världens förkylnings-huvudvärk. Har typ haft ont i hela kroppen idag.
 
Började med "krymp-värk", som jag kallar det. Det är precis som växtvärk fast åt motsatt håll; senor och leder dras ihop eftersom de inte behöver vara lika töjda längre. Det gör precis lika ont som växtvärken man hade som liten. Denna smärta började i morse i vänstra smalbenet, övergick sedan till högra benet under eftermiddagen för att under kvällen förflytta sig till höger överarm. Skönt är det fan inte och nu har jag alltså ont i huvudet. I morgon kommer jag troligtvis ha extremt ont i magen men förhoppningsvis har all annan smärta då lagt sig.
 
Annars har det varit en riktigt rolig dag på jobbet, inte haft allt för mycket att göra. Hann läsa på om kondorer och korpar eftersom en jättekorp fått för sig att flytta in här på Söderhöjden. Den ser ut som en flygödla, stor som ett monster. Får rysningar bara jag tänker på den.

Hett uppvaknande

 
Dagen började riktigt segt, masade mig upp ur sängen 06.30, sovit endast 3-4 timmar. Försökte skynda mig så gott det gick hemma innan jag åkte till jobbet. Trodde jag skulle somna på tåget och fick vrida upp volymen på min iPod för att slippa vakna i Nynäshamn. Väl framme på jobbet blev jag pigg utåt men på insidan var jag fortfarande en zombie. Jobbade på utan några som helst problem till förmiddagsrasten, gick ut och tog en cigg för att försöka vakna till lite, gick sedan för att hämta en kopp te med honung. Skulle precis sträcka mig efter mjölken när jag fastnar med ena handen i snöret som går från te-påsen till "flärpen" och lyckas dra ner hela muggen, från köksbänken, rakt över vänstra låret. Skållhett vatten som bara sköljer över mig - snacka om att jag vaknade till! Bara till att blanda nytt, smyga tillbaka och låtsas som att den där "kiss-fläcken" över hela benet inte ska uppmärksammas så länge det är blött.
 
Nya morgonrutinen kanske, då vet man fan att man lever! Otroligt glad över att det var vänstra benet eftersom jag alltid har mobilen i högra fickan.
 
Nu ska jag ställa mig och laga mat & diska så jag kan sova på stört sen.

The importance of a pillow

Söndag igen då!
Helgerna bara flyger förbi. Har inte alls gjort mycket den här helgen, mestadels legat hemma sjuk bara. Tar tillbaka det där om lunginflammationen -ibland är man lite hypokondrisk, är nog bara en förkylning. Hatar hosta i alla fall! Näsan kan gärna få rinna så länge jag slipper hosta men nu är det tvärt om. Tog världens längsta dusch innan jag kröp ner i sängen, känns lite skönare i lungorna nu men de hinner väll kylas ner under natten, får bli ännu en dag med te-drickande i morgon.
 
Bytte förresten kuddar i min säng när jag bäddade rent i sängen i fredags, sämsta valet någonsin! Hade dunkuddar innan som formades efter huvudet, special för mag- och sid-sovare, nu har jag fiberkuddar eller vad det heter... Stora och icke formbara. Trycker man ner huvudet i dem så studsar det upp igen typ. Det värsta är att min svank blir belastad när jag sover för att huvudet är så högt upp. Sedan jag blev smal har jag haft stora problem med min svanskota, får ont så fort jag suttit ner en stund och detta märks nu även i sömnen och det gör grymt ont att ändra position, måste liksom lyfta kroppen med armarna för att det ska gå bra. Konstig bieffekt. Har även problem med att jag får ont i öronen om jag legat på sidan mot kuddarna för länge, i själva brosket liksom... Skumt det med. Kuddar var det i alla fall, får ta och köpa nya eftersom anledningen till att jag bytte var att mina dunkuddar fjädrar så mycket att det inte längre går att byta örngott på dem.
 
Nu är det läggdags för mig! Klickar in ett inlägg i morgon efter jobbet.

Viktresan i bilder

Igår var det 1 år sedan Operationsdagen med stort O! En operation som har förändrat hela mitt liv, mitt självförtroende och min självkänsla. Idag var det dags för invägning och resultatet:
 
65,2kg en minskning med totalt 50kg
 
Dessa -50kg är beräknat från min maxvikt som var på 115kg och inte från operationsdatumet då jag vägde 105 (om jag minns rätt). Tänkte bjuda er på min viktresa i bilder, tyvärr har min syster förlagt "före-bilderna" och jag har därför inga bilder som visar hur min kropp såg ut dagen innan operationen.
 
Studentskiva i mitten på April 2011
 
Studenten Juni 2011
 
4:e April 2012, dagen innan operationen
 
Slutet på Maj, Fridas födelsedagsfirande. Gick väldigt trögt i början av viktnedgången.
 
Turkiet slutet på Juni- början på Juli
 
Så kom Augusti, då jag hade minskat ca 30kg och jag vågade köpa mina första par nya byxor i strl 40.
 
November & December
 
Januari, Februari & Mars 2013
 
6:e April 2013 50kg lättare, så jävla mycket snyggare och med galet mycket bättre självförtroende.
 
 
 
 
 
 
 

Hundbajs -Dagens snackis

 
Haft världens skitdag.
Vaknade upp med en misstänkt lunginflammation, tvingade mig iväg till jobbet utan någon röst och med väskan fylld av alvedon. Vågade knappt prata för att det gjorde så ont när jag hostade och jag hostar bara när jag pratar. Efter 5 koppar te kändes lungorna bättre och den riviga känslan när jag hostade var helt borta. Dagen fortsatte med massa te och jag vågade prata igen, so far so good. Dagen blev bara bättre och bättre tills jag skulle gå hem.
 
En kollega läste upp en arg lapp angående folk som inte plockan upp hundbajset efter sina hundar, vid lunchtid. Jag tänkte för mig själv att det är en jävla tur att jag aldrig trampat i hundbajs... Bara för att hon läst texten tänkte jag mig extra noggrannt för  var jag satte fötterna när jag gick till bussen. Släppte tanken om detta vid hållplatsen (som ligger på en asfalterad gata mitt i stan) och sista steget innan jag ska kliva på sätter jag ju självklart ena foten rakt i vadå?! Jo HUNDBAJS!
 
Märker inte detta förrän jag kliver på bussen och känner att jag har en klump under foten. Vågar inte röra en fena bland alla bussresenärer och hoppas för mitt liv att det inte ska börja lukta. När jag stigit av försöker jag att lyfta så lite som möjligt på den foten så bakvarande människor inte ska se skosulan. Ställer mig diskret åt sidan där jag till min lycka hittat undansopat grus och "sparkar" lite med båda fötterna så det bara ska se ut som att jag är uttråkad och väntar på någon. Svär för mig själv över att jag ögat mig själv tidigare under dagen och över att det var tvunget att hända just i mina vita Ralph Laurent skor... Hela dagen förstörd på grund av en elak människa som inte tänker på andra genom att fullständigt strunta i att plocka upp efter sitt kreatur.

Ännu ett steg i rätt riktning

Då var det Tisdag, hoppas er påsk-helg var trevlig och att alla är utvilade nu!
Tänkte dra iväg ett inlägg med hemlisen redan igår, sedan slog det mig att det ju var 1:a April och valde att inte blogg alls. Jag orkar inte med alla aprilskämt. Så här får ni den helt ärliga versionen i stället.
 
I Februari sökte jag en ny tjänst internt på jobbet och förra Onsdagen fick jag veta att jag fått tjänsten. Så inte nog med att jag förra Tisdagen skrev på avtal för att gå över till företaget utan nu skulle jag även få nya arbetsuppgifter helt och hållet! Blev super-taggad på en gång, adrenalinet pumpade eftersom en av de inblandade parterna hade sagt till mig innan lunch att vi behövde prata och att det var väldigt viktigt men att vi var tvugna att vänta till efter lunchen. Fick så otroligt ont i magen och gick igenom allt jag kunde ha gjort fel från dagen jag satte min fot i byggnaden för första gången, men kunde inte alls komma på vad det vad hon ville prata om. Allt släppte nr 2:a parten kom in i rummet och jag plötsligt förstog att det gällde tjänsten.
 
Så Idag gjorde jag min första dag med mina nya arbetsuppgifter och det känns asbra! Dagen gick fort och det var mycket att ta in, vilket det kommer att vara de närmsta dagarna, men superkul att lära sig mer och framför allt nya saker. Ett steg framåt i karriären.