I didn't let the sun go down on me

Var på "akutmöte" hos soc idag. Åkte direkt när jag vaknade.
Så nu är det inte lång tid kvar innan jag flyttar, ca 3 veckor sen bor jag i en lägenhet i kallhäll. Ska dela med någon annan men det är bättre än ingenting. Är en massa regler kring det med men tror inte att det ska bli några som hellst problem. Så nu är det problemet löst.


Ett annat samtal jag fick direkt efter löd: "hej, Christina här från ******. Jag tänkte kolla om du fortfarande är intresserad av att vara hårmodell i morgon? Bra, skulle du kunna vara inne kl 15.00 i morgon? Underbart, då ses vi där!"
FUCK VAD KUL!!!! Jag ska vara hårmodell i morgon :D ör lite orolig över hur jag kommer se ut efter eftersom jag inte har en aning, men det blir säkert skitbra.


Shitt vad jag har vart glad idag!


Ett gott skratt förlänger livet
Klippet framkallade magmuskler, aldrig skrattat så mycket i mitt liv som den här helgen. Jäklar vad jag trivs med mitt jobb, kunde fan inte ha det roligare. Nog för att det är jobbigt att klättra i berg för att nå fram till kunderna men det är så sjukt värt det när man alltid får sig ett gott skratt under färden.


Glömde berätta lite om förra veckan eftersom jag varit rätt dålig på att uppdatera. Blev ifyllning av tatueringen i onsdags, massage och middag med min kontaktperson och Biljard med jobbet i torsdags (för att lära känna varandra), på fredagen firade jag Frida, i går blev det en öl efter jobbet o sen åkte jag hem och idag blev det bara jobb och sen hem.


I torsdags anmälde jag mig också som hårmodell hos en frisörsalong på söder. "Jobbet" ska utföras på tisdag OM jag nu fick bli "the one". Vore kul, behöver ju klippa håret innan studenten, lite väl spontan kände jag mig efteråt då jag kom på att de kan klippa hur som hellst och även kommer att färga håret. Har ju inte en aning om hur jag kommer se ut till studenten i så fall. Men, men vi får se hur det blir, är ju inte säkert att det är just jag som får agera hårmodell. Vore jävligt roligt ändå.


Nu ska jag snart kolla på big brother och efter det ska jag plugga innan ajg går och lägger mig.


DAMPDAMPDAMP

Trött och grinig, vilket fantastiskt avslut på den här dagen!
Vill och behöver plugga samtidigt behöver jag sova. Har inte sovit någe vidare inatt då jag sov på en madrass hos en kompis - hade kvittat ifall jag sovit på golvet för det var nog ingen större skillnad. Några timmars sömn fick jag i alla fall.


Jobbat hela dagen idag och haft det trevligt. Känner att jag inte vart lika social och pratglad idag som jag annars brukar. Ingen dag är den andre lik. Slängt in en maskin tvätt så jag har något att ha på mig i morgon. Grisade ju ner kavajen när jag käkade middag så den åkte i tvätten, den med. Står att den endast får kemtvättas så jag hoppas verkligen att den pallar med 30 grader i tvättmaskinen. Annars var 135:- ingen större förlust men pengar är pengar.


Ska sätta på ett avsnitt av big brother och se vad som hänt i veckan då jag haft annat för mig. Sen får vi se ifall jag blir hämtad om en timme eller inte. För mycket folk här hemma så känns inte som att jag kommer få någon ro.


kavaj-kurragömma

Härlig dag idag!
Började dagen med att ligga kvar i sängen på grund av M***V**K. Sjukt vad det gör ont.
Efter ett par tabletter kunde jag ta mig upp och in i duschen, nu ska jag äta frukost och efter det tömma sjukskåpet på alla ipren så jag kan åka iväg till stan och hämta min kavaj.


Det var en sak som var lite lustig igår. Jag förklarade mitt shoppingproblem för Frida på telefon igår. Så sa jag något i stil med: "när man letar efter ett klädesplagg så hittar man aldrig det, men när man inte letar eller inte behöver plagget så ser man det överallt". så svarade Frida "ja, jo det är ju sant". Så fortsatte jag: "Det är som när man inte har pengar, då hittar man alltid saker man behöver/vill ha, sen när man får pengar så är de sakerna slut". Frida svarar: "Men vadå? du har väll inga pengar nu?"
"Nej det har jag inte. Det är just därför jag kollar runt idag, för idag behöver jag ingenting eftersom jag inte kan betala det, men i morgon när jag har pengar behöver jag plagget och då har jag ju hängt undan det" - svarade jag och var glad.


Ibland är jag allt smart. Skitjobbigt att leta kavajer förrästen! Finns hur många som helst på hösten men när våren kommer så är det skitsvårt att hitta. Letat ta mig fan överallt, butikerna har väll ett par modeller, men det är storlekarna som är kruxet. H&Ms är för trånga i armarna och det beror på hur de är sydda - fick jag förklarat för mig, Kappahl har bara tygkavajer - jag söker en klassisk kavaj. Flera problem går att rada upp men det är utan innebörd för mig eftersom jag hittade en kavaj igår.


Frida tvingade in mig på Myrorna medans hon skulle fixa nå skumt inne på en annan affär. Så jag gick runt och kollade lite utan ett uns hopp. Och där, mitt framför näsan hänger den! Drömkavajen, hur skön som hellst. Hade gett upp allt hopp och då hittade jag den. Nu behöver jag bara en grå kavaj också, men det kan vänta. Klarar mig på 2 svarta ett tag.


Små hjärtan pryder mina naglarHar vart lite kreativ och fixat naglarna igen. Börjar gå bättre tycker jag.


Började med ett lager baslack sen la jag ett lager guldskimrigt lack över. När det hade torkat gjorde jag hjärtan genom att doppa en tandpetare i nagellacksflaskan och sedan göra ett S ungefär i mitten av nageln. Utifrån S:et drog jag sedan små krokar åt varsitt håll som formade ytterkanten på alla hjärtan. Eftersom jag själv inte tyckte att naglarna var dekorativa nog tog jag en annan tandpetare och doppade i en annan färg och gjorde 2 prickar diagonalt.


Gäller att man inte är skakig på handen då detta är pilligt. Men det är roligt att kunna visa upp naglar som man pyntat själv.


Genmodifikation

"Orättvisa är att genmodifiera sitt barn innan födseln och sedan föda ett barn som aldrig får chansen att designa sina egna föräldrar" - Citat av Okänd


Men lite sanning ligger det i det. Man kan alltid välja att göra abort om något inte stämmer med barnet, men man kan aldrig välja sina egna föräldrar. Dessutom är det aldrig barnens fel att föräldrarna är som dom är, brister i omsorgen, agar sina barn, missbrukar. Det är hos föräldern det sitter. Man kan aldrig klandra barnet för sånt. Nu vet jag att jag inte är ett "barn" längre. Men jag är och kommer alltid att vara mina föräldrars barn. Hur mycket jag än önskar att jag hade haft andra föräldrar så kan jag inte göra något åt de jag redan har.


De brister de har i sina personligheter är något bare de själva kan rå för och förändra. Det är inget jag ska behöva ta åt mig av eller över huvud taget utsättas för. Finns lagar i lagboken som styr hur föräldrar ska ta hand om sina barn och hur de inte får bete sig mot dem. Jag har ingenting med deras betéende att göra - nu har vi det avklarat.


Mitt jobb och min ekonomi är min sak ingen annans... Men jaa, det sätter käppar i hjulen för mig när jag försöker ta mig ur skiten som ANDRA har satt mig i. Och det kämpar jag jävligt hårt med att ordna upp. Att köpa en lägenhet är inte aktuellt för mig eftersom jag inte har en FAST inkomst. Aldrig haft. Men som sagt ekonomin är mitt problem att handskas med, sköt er eget.


Roligaste ever
Hittade en video jag tänkte dela med mig av, sitter och skrattar högt för mig själv när jag ser den. Bör tillägga att jag kan se den 10 gånger om innan jag känner att jag behöver ta en paus.


Dagens låt - gårdagens söndagsplågaDagens låt - gårdagens mest nynnade...
I won't let the sun go down on me...
Jag hade en galet bra dag igår, hur mysig som hellst. Den började ute i skärgården och slutade hemma hos mamma och pappa. Där i mellan hann jag jobba, skratta, skojja, dricka en massa vatten och tjäna lite pengar.


Idag har vi dock nått kontraster till gårdagens underbara dag. För idag har inte mycket gått som det ska.. Skulle till ungdomsmottagningen kl 10.30 för att byta ppiller när jag väl kom dit sa receptionisten att att alla var på möte och att dom glömt säga att jag skulle boka en ny tid... så min AKUTTID blev flyttad till på fredag. Hur fan kan man flytta fram den så långt?


Efter det gick jag och köpte nya skor som jag kan jobba i. Stressade in till stan för att hämta min jacka som blev kvarglömd efter fredagens övernattning. Otroligt jobbigt när jag stegade ut i solen på lördagmorgonen, pigg & glad och insåg att busskortet låg i jackan som... juste... blev kvar uppe i lägenheten. Var inte mycket annat att göra än att köpa bussremsa och försöka klara sig så gått det gick hela helgen. I jackan hade jag då busskortet, legget, kontokortet, skåpnycklarna, headset till telefonen och lite andra grejer.
Anyway! Jag fick tillbaka jackan och kunde åka tillbaka till jakobsberg för att gå på socmöte.


Började mötet, som jag trodde skulle bli hur bra som hellst, genom att min soctant fick ringa till pappa som pratade länge och min soctant såg allvarligare och allvarligare ut, hon upprepade även vissa saker han sa så jag skulle förstå vad de pratade om - lite sneaky sådär.
Kom fram då att pappa ångrat sig och sa att han inte kunde ta lägenheten på grund av sin ekonomi.... ekonomin som han redan räknat på ska hålla. Sen var det ett par hundra andra anledningar... Pundhuven finns överallt. Hur kan man skriva på ett lägenhetskontrakt till sig själv OCH sina barn för att sedan bara kasta skiten och sparka ut ungarna på gatan?


För det är där jag kommer stå om 2 veckor. Soc har inga andra lägenheter, pappa har valt mamma framför mig och syrran. Jag är helt tom. Ni som tycker att jag är en oansvarig 18-åring som bara lever på andras skattepengar... ni kan ju tänka innan ni börjar snacka. För det går inte att få lägenhet själv när man har kronofogden efter sig. Felicia har ju ett säkrat boende i alla fall. Men nu är det min situation som är i fokus.


Jävla dissfunktionella föräldrar man har, de e fan dem som borde ha det så som jag haft det, de senaste 3 åren. Det är tur att min gadd redan sitter där den ska (dock fyllas i på onsdag), annars har jag inget annat att säga än: I won't let the sun go down on me, I won't let the sun go down


Dagens låt
Peppar med musik för att orka ta itu med bomnedslaget som måste ha skett på mitt golv.


:( then :)

Glömde ju skriva det viktigaste på hela dagen :O


Min farmor smsade mig i morse när jag låg och sov, så jag ringde upp henne när jag vaknade så frågade hon ifall jag hade köpt studentmössan och kläderna ännu. Vilket jag ju gjort för länge sedan. Så sa hon att eftersom hon redan lovat att skicka 1000:- till mig för att jag ska kunna köpa kläder till studenten, så skulle hon skicka pengarna ändå.


Så I went from tiredmode to HAPPYFACE!  Underlättar som fan eftersom jag behöver köpa jobbkläder. Kommer ju behöva en kavaj och skor åt minstånde.


Nu ska jag gå och ha osaligt tråkigt igen.


nefbonvorpienwfo

Hej hopp gummisnopp!
Här sitter jag och har skittråkigt. Försöker få med mig någon på bio men alla har visst blivit folkskygga, jag skulle då inte tacka nej om någon bjöd mig på bio.
Händer det inget snart så kommer jag troligtvis ha en fortsatt tråkig kväll.


Tycker att XXX kan komma hit så jag får slå honom lite i brist på annat att göra!


Jobbkläder - CheckBeställt lite nya kläder igen. Nu av annat syfte än mitt eviga begär... Numera har jag ett BEHOV!
Jobbet kräver anständiga kläder. Så jag måste ha antingen mörka kjolar eller kontorsbyxor. Vet att mitten-kreationen inte är mörk, men de är beställda i ett annat syfte, ska ha dem på en photoshoot med Frida nästa vecka, om nu planen går som den ska.


Skönt att börja använda kjol igen, käns lite tantigt ibland men samtidigt väldigt classy. Klickade hem sista detaljen till studenten också... silliconkuddar som man sätter i hälarna på skorna för att de inte ska glappa. Så nu kommer de sitta perfekt!


Mitt i shoppingen kom jag på att Frida snart fyller år, köpte en liten grej till henne också, kan tyvärr inte säga vad det är eftersom det finns öron och ögon överallt. Den slår i alla fall inte photoshooten på långa väger. ÅHHHHH vad jag hoppas att det blir av, annars kommer jag känna mig riktigt misslyckad.


EMOOOOO

Har haft en riktig jävla EMO-dag. Det enda som fattas är tuperat/färgat hår, sminket och skärsåren i armarna.
Vette fa-an vad som händer men kul är det inte. Typ suttitt och skrattat i ena sekunden och gråtit sekunden efter. Har vart så hela dagen, hur sjukt som hellst.


Nu regnar det också. Jaa den här dagen kan ju inte bli sämre. Fredag den 13:e, vad mer behöver man säga? Natten började med att min mobil OCH laddare pajjade sen gick det bara utför.


Nu ska jag gräva ner mig någonstans.


Finally

Nu uppdateras min blogg igen.
Orkar inte gå igenom allt jag gjort under helgen, har ju tappat lusten när blogg.se haft problem, som sagt. Igår var jag och Frida ute och käkade på restaurang på kvällen för att fira lite. Egentligen skulle vi inte fira något men en anledning föddes precis innan jag skulle åka in till stan. Jag fick nämligen ett erbjudande om jobbintervju till ett av jobben jag sökte i torsdags.


Nappade och gick på intervju idag och det har minst sagt vart en lärorik dag. Riktigt varm och lökig dag med. Ska lägga mig nu så jag orkar upp i morgon =)


Blogg.se - suck- som i djup andning

åh vad det suger att blogga när inläggen inte publiceras. Inte direkt så att lusten är kvar till att skriva om vad som hände i helgen. Lika lite lust finns det till att berätta om idag typ i övermorgon.


Vi hörs när vi hörs!


Däst

Snart är det Big Brother som gäller. Sen ska jag blogga om helgen, just nu är jag alldeles för däst efter maten, orkar inte göra ett skit faktiskt.


Tror jag slänger in en till dagens låt i samband med nästa inlägg men vi får se om det går ihop.


Dagens låt
Min & Fridas pepp & glädjelåt


Hade en period då jag bara kunde melodin i huvudet på fyllan, men så fort jag nyktrat till hade jag inte en aning om hur den gick. Så kollade frida upp låtnamnet åt mig när hon råkade höra den på radion och vipps så hamnade den här som "dagens låt". Egentligen borde den vara veckans låt, månadens låt, årets låt, årtiondets låt, århundradets låt, millenniumets låt - ja ni fattar vinkeln.


Så bra tycker jag att den är!


Hunnit med mycket

Trökig dag.
Först var det skola och uppvisning av vårpjäsen sen var jag iväg på möte. Efter det hann jag iväg till centrum för att be om ett papper på att jag jobbat på New Yorker som jag kan ha som referens. Har även hunnit tvätta, söka 11 jobb, registrerat mig på Arbetsförmedlingens hemsida, kollat på Big Brother och planerat helgen.


Nu ska jag bara duscha och packa, sen är jag klar för ikväll. Har ju hunnit med en del idag faktiskt. Vi får se om jag hinner blogga nått i morgon innan jag åker ut till Vaxholm, annars får ni ha en trevlig helg.


Nagellack
Hunnit öva lite på det här med nagellacksstyling idag. Nu får jag ha röd/vita naglar ett tag. Som ni ser på bilden så går inte "mitten-sträcket" från hörn till hörn utan utgångsläget är ifrån strax innan mitten av nageln.


Jag tyckte det var mycket snyggare eftersom det inte lyser perfektion om dem. Mobilkameran ger inte färgen någon rättvisa eftersom den röda färgen egentligen är blodröd.


Använde mig av lacken 40 Supreme Red (IsaDora), 49 White (Mavala) och Super Base (Mavala). Skulle behöva köpa lite fler nyanser av nagellack nu när jag börjat leka lite mer med mönster och motiv.


Min nya kärlek
Nya Gadden.
Frida ringde runt igår för att hitta en tatueringsstudio som hade tid att tatuera oss redan igår. På telefon snackade de om att vi båda ville ha ett hjärta på handen i en enkronas storlek. När vi kom till All-In Bodyart Tattoo i Årsta kl halv 7 igår så hade jag lite nya idéer på vad jag skulle vilja gadda in. Inte helt nya eftersom jag har velat ha "Sola è forte" i över ett halvår... Och igår fick jag in den, med ett hjärta.


Tatueringen sitter rakt (och inte snett) på vänstra skulderbladet. Gjorde den spontant igår för att markera ett nytt kapitel i mitt liv. Betydelserna i tatueringen är 1, texten: Ensam är stark, för att jag alltid behövt stå på mig och ta saker i egna händer. 2, Hjärtat: som uttrycker hur varje dag är ett nytt steg i ens liv/ att livet börjar om på nytt med nya möjligheter varje dag.


Bostad - Check

Igår var en stressig dag som jag tänkte skriva ett inlägg om senare. Nu är jag för glad och energin är på för hög nivå för att sabba med stressrelaterade inlägg.


Så varför är jag glad idag?
- Jo för jag fick veta att soc har hittat en lägenhet!!!


Ska dit på visning i morgon med pappa och Felicia. Jag är så otroligt glad och jag tror inte att vi egentligen skulle behöva en visning. Vi vill bara ha en lägenhet. Gissar att vi inte alls bryr oss om hur den ser ut, vi vet att det är en 3a och det räcker för oss. Givetvis är det roligt att se hur den ser ut men det spelar nog ingen större roll.


Jag är otroligt glad idag, tänk att jag ska få bo med min familj igen utan att behöva flytta längre än till Kallhäll. Jag är världens lyckligaste just nu. Obeskrivlig är vad denna nyhet är. Att veta att jag inte behöver stå på gatan efter studenten och åter att få bo med min pappa och min lillasyster. Idag kan ingenting stoppa mig från att le och visa glädje.