Sliten

Skoja inte att man är slut idag. Fyra arbetspass på 2 dagar, fullt mänskligt men otroligt jobbigt. Är man beroende av pengar så är man. Tjänat riktigt bra i helgen, skönt det så man kan betala av på skulden, lägga undan till Egypten och till studentskivan.


Ligger i sängen och kollar på Beck nu, redan sett alla filmer men jag tycker dem e så sjukt bra. Hittat min kamera nu så det blir bilder i mrgon.


2 år av konstant saknadIdag är en sorgens dag...
2 år sen du lämnade mig, 2 långa år sen du lämnade oss alla. Jag tänker på dig varje dag. Jag saknar dig och vill ha igen dig till livet. Det är bara önsketänkande men jag vill så gärna få träffa dig igen. Krama om dig, be om förlåtelse, hålla din hand och se dig. Jag ångrar att jag aldrig bad om att få träffa dig då du fanns i livet samtidigt som jag är besviken över att du heller inte bad om att få träffa oss.


Jag saknar hur du sa åt hundarna att sluta gnälla, hur du bjöd på bullar, kakor och saft. Jag saknar din mörka, lugna röst, dina vänliga ögon och tjocka mage. Hade jag kunnat skulle jag fällt dig ett par tårar men till minne av dig tänder jag ett ljus och ber i min tystnad om att en dag få träffa dig igen, min kära farfar.


How hard could it be to print a book propperly

Nu har jag vart lite dålig på att uppdatera känner jag. Kan även nu meddela att helgen för med sig en mindre bloggtorka eftersom jag kommer att jobba dubbla pass både på lördag och på söndag. Kameran är spårlöst försvunnen sedan jag började packa upp väskan ifrån kryssningen, såg den först men just nu ligger det grejer överallt. LOVAR att leta fram den under helgen. Konsekvensen blir att ni får vänta till måndag innan bilderna från resan kommer upp.


Om vi skall återgå till nuet så hade jag tänkt berätta att jag fick min hittelön av mannen som glömt sin dator. Jag fick X00 kr. Mannen hade dock fört över summan två gånger så igår fann jag att jag var XX00 kr rikare. Det firade jag genom att köpa ett nytt baslinne och basleggings ifrån GinaTricot och 2 böcker ifrån Akademibokhandeln. När jag stod i kassan för att betala böckerna såg jag en kalender för år 2011, jag som inte har någon för tillfället betalade även för en sådan och därmed hade jag bidragit med några kronor till bröstcancerfonden och samtidigt införskaffat mig något jag behöver för att hålla koll på jobb, läxor och prov... Jag är faktiskt väldigt generös när det gäller att bidra till cancerforskningen.Böckerna jag köpte var, som ni ser, Shoo len av Douglas Foley och The Carrie Diaries av Candace Bushnell


Började läsa Shoo len redan igår kväll, idag hade jag kommit så långt som till sida 129 då jag såg att ena sidan inte hörde ihop med nästa sida. Tog mig 10 minuter att se att den hopade från sida 130 till 247, efter ca 10-12 sidor hoppade den tillbaka, dock till sida 163... sidorna mellan 130-163 fanns inte. SNACKA OM STÖRANDE!!! Jag var hur inne i boken som hellst och plötsligt kan man inte fortsätta läsa för att det fattas över 30 sidor. JAG VILL JU VETA VAD SOM HÄNDER NU. Det får jag inte veta innan Måndag *suck*.


Får väll börja läsa nästa bok, inget mer med det. Idag tog jag mig en runda i Kista Galleria. Hittade ett baslinne i camouflagegrönt inne på JC för 32:-
DET ÄR VAD JAG KALLAR FYND. Sedan gick jag till NewYorker och hittade lite underkläder och örhängen, ställde mig i nån random kassa och vad ser man? Jo min kusin ståendes på andra sidan med ett trevligt "hej, hej", varpå jag säger "hej, såg inte att du stod här, bara tog någon kassa". DÅ ser hon att jag står där, med ett "oj, hej. Jag såg inte att det var du", lyckades hon rädda sig ganska fint. Efter det kikade jag runt lite utan att hitta något intressant. Gick in på H&m för att köpa en ny deodorant, eftersom jag glömde min på båten, plockade även med mig avsminkningspads och tops.


Tog en omväg hem för att kunna läsa så mycket som möjligt i boken, men det sket sig. Fick spela Yatzy på telefonen i stället. Hoppade av i Infra City, gick in på ica för att hämta ut mitt paket ifrån H&m och sen tog jag bussen hem. Snart ska jag väll slå på en film eller något och koppla av, sova tidigt ikväll tror jag, så man orkar med hela helgen.


Dagens goda gärningar


KOSS i Porta pro


Mitt liv är räddat. Fick nya hörlurar av mamma idag. Jag sa bara att jag ville ha nya hörlurar eftersom mina ifrån Apple suuuuuger! Så sa hon att hon kunde betala dem. Då åkte vi till centrum och köpte dem direkt. Trodde först att hon skulle be om att få pengarna tillbaka när jag får studiebidrag, men i stället sa hon "det är klart att jag betalar". Det är jag riktigt glad över, har gått och tänkt på att köpa nya ända sen min iPod blev stulen för snart ett år sedan, pengarna har bara inte räckt till, men nu har jag dem.


Hittade förrästen en dator på tåget hem ifrån stan igår, tog med mig den till skolan för att lämna in hos polisen. Tog ca 2 timmar så hörde ägaren av sig för att be om mitt kontonr så han kunde föra åver en hittelön till mig. Det är alltid bra att göra rätt för sig och hjälpa andra. Blev faktiskt lättad över att han fick tillbaka den.


Så dagens
goda gärningar; jag lämnade in en borttappad dator, mamma köpte mig ett par nya KOSS-hörlurar. idag är jag en glad människa.


CRAAAAAAZY

Hemma igen efter en GALEN kryssning.
Galen både på bra och dåliga sätt. Nu vet man i alla fall vad man ska se upp för i framtiden. Jag tänker inte gå in på detaljer men min slutsats efter detta dygn är att alla har sina egna val gällande precis ALLT. Alla har sina egna uppfattningar och tolkningar, vilket vi andra inte kan påverka.


Det här var i alla fall första och sista gången jag tar en sportbag som väska till en kryssning. Packade på tok för mycket och den blev tyngre på vägen hem, tackar vet jag rullväskor - måste införskaffa mig en sådan. Sen kan jag passa på att tacka Gudarna för att det inte var någon tull när vi klev av. Fast det hade ju vart intressant att se tullvakternas miner om de plockat in Daniella... Hela j*vla väskan var ju fylld med godis, likaså deras hytt.


Jag förstår inte hur godisfiskar kan hamna överallt utom i magen, där de hör hemma. I stället fick de sitta fastkletade på väggarna, i sängarna, på golvet, i korridoren O.s.v Nej, jag hade fått mig ett gott skratt om hon blivit tullad. Det är rätt sjukt egentligen, hur mycket man kan hinna med på 24 timmar.


Äh kul har jag haft, det var en häftig grej att bara dra iväg och ha roligt, i mestadels trevligt sällskap. Nu är ju den stora frågan vart jag ska göra av mina flaskor... Måste ju förvara dem någonstans men mitt rum är fyllt med annat skit. Tror jag ska rensa bort en hel del vilken dag som hellst. Tills dess får jag komma på en plats.


BERED ER PÅ BILDBOMB IKVÄLL ELLER I MORGON!!!


AaaaawPackningen gick lite trögt så jag bestämde mig för att måla naglarna. Har inte gjort det på mer än ett år. Skulle testa göra stjärnor på men det slutade med lite halvtaskiga hjärtan. Blir i alla fall glad när jag ser mina naglar nu.


Får ta o öva lite på det där med att måla naglarna. Är inte det lättaste när man inte gjort det på länge.


"I'm packing my bags"

Packar morgondagens kryssningsväska just nu. Ganska underhållande. Har ju ingen aning om vad jag kommer vilja ha på mig så känns som att halva garderoben följer med.
Daniella och jag jobbar även på färjan innan avfärden så vi måste stressa tillbaka till kontoret och sedan ut i avgångshallen för att få gå på båten igen. Känner mig riktigt taggad nu även fast man kommer vara riktigt slut just då.


Måste göra matlåda ikväll också så jag slipper gå hungrig hela resan. Hinner ju inte göra det i morgon när jag vaknar (haha).


Ha en fortsatt trevlig kväll, hinner nog inte blogga i morgon men bilder kommer på tisdag ;)


En lång dag i följd av en ännu längre dag

Dedikerat till Anna; Hej! Kul att du, precis som flera andra, läser just min blogg. Om du vill läsa om våldtäkten så skall du gå tillbaka i arkivet till omkring 27/5-3/6 2010. Där någonstans kommer det stå. Ett inlägg heter även "våldtäkten", finns en hel del andra inlägg om hur jag mådda just då och hur jag kännde. Annars kommer jag att skriva om det igen i slutet av November, då det gått 6 månader.För övrigt har det här vart världens längsta lördag för mig. Började med att någon ringde till hemtelefonen kl 06.00 och det slutade inte efter 5 signaler eller så utan det ringde konstant i flera minuter i 2 omgångar. Jag svarade självklart inte.
Gick upp kl 07.20 för att äta frukost och sådär innan ajg gick hem till min kusin för att få skjuts till högskoleprovet. Kändes jättebra med alla delar och jag trodde verkligen att jag skulle få ett rellativt högt snitt - men ICKE! HAr rättat provet precis och jag hade 48 rätt av 142 möjliga, vilket resulterade i ett snitt på 0.5... PRECIS samma snitt som jag hade i våras.
Men jag ger inte upp. Skriver det i vår igen. Har ju förbättrat mig med 100% i 2 delar vilket är riktigt skönt. Fortsätter det i samma ökning till nästa prov kommer jag få rätt bra kan jag tänka mig.


Efter högskoleprovet åkte jag till jobbet, fick sällskap av Daniella ifrån Sollentuna. Så städade vi i en timme och sen var det dags att byta om och åka hem. Skulle även skriva på mitt arbetsavtal idag cokså, men lönen stämde inte så ska få ett nytt avtal. Härligt det, nu råkade jag ju skriva på när det stod att jag skulle tjäna 97 kr men nästa avtal kommer stå på ca 140 kr. Det är rätt bra pengar för en timmes arbete.


Dags att hoppa in i duschen så man kan gå och lägga sig. I morogn är det en ny dag som startar med 3h på donken för att sedan avsluta med 1h Siljaline-städning. Jobbigt nog tar det hela dagen. 1h 15 min resetid till donken, därifrån blir det lite mer än en timme till Värtahamnen och sen är det ca 1h 40 min hem. Är hemma omkring 21.15. Långa dagar, fins dock inte så mkt att göra åt saken om man är pengarkåt, som jag!


Bildupplägg


It could've been worseHanna kom hit på eftermiddagen och stannade hela kvällen. Skönt att hon kom så slapp jag känna mig så oerhört ensam. Vart en otroligt jobbig dag mentalt. Fast nu känns det i alla fall lite bättre. Har lust att lägga mig och gråta. Bara gråta och gråta tills jag inte längre kan få ut en tår. Tyvärr är ju problemet att jag inte längre KAN fälla tårar.


Ensam hemma ikväll, riktigt tråkigt. Lite depprimerande med för den delen.


Nu till roligare nyheter;
KRYSSNINGEN ÄR BOOOOOOOKAD!!!!!! På måndag DRAR vi. Wihuuuuu


Ingenting blir någonsin som jag tänkt migLigger i sängen och har bara lust att gråta, varför vet jag inte. Kan det kanske vara på grund av smärtan i magen? Av minnen som dansat framför mina ögon sen jag såg att det låg snö på marken? Eller kanske är det en blandning?


Har ångest och är depprimerad. Mår illa och har huvudvärk. Känner mig håglös. Varför måste just jag kämpa så mycket för att hålla mig levande. Jag orkar ju inte längre. Varför kan man inte lägga sig i livet. Bara säga "pass" åt allt. Jag känner mig jagad av någonting. Minnen? Vänner? Samvetet? - Jag vet inte.


Blir ni också mentalt utslagna när ni får mens?


Grattis till mig :DHar fixat jobb. Fast det var egentligen Daniella som fixade det åt mig. Idag frågade hon ifall jag skulle vilja jobba och jag sa "ja" (tänkte att det i alla fall lär ta någon vecka innan man får svar). Så ringde hennes mamma och frågade om jag kunde komma in redan idag, vilket jag kunde.


Nu jobbar jag med städning av Siljalines båtar, tro det eller ej - det var roligt faktiskt. Tror jag ska försöka jobba i alla fall 2 pass i veckan (ett pass är 1h på kvällar). Stressigt men kul var det. Undra när jag får min första hjärtinfarkt med tanke på hur jag stressar på mina jobb och i skolan.


Grattis till mig i alla fall!!!


Released it

Psssst... På Måndag kväll åker vi.
Och än en gång har vi skjutit upp vår bokning ytterligare en dag på grund av att vissa har svårt för att bestämma sig o.s.v. Tur att det inte är så dyrt i alla fall. Annars hade jag nog hoppat av medans det är möjligt, det är ett som är säkert.


Någon annan som åker 25/10?


Ledtrådar


Kryssning till Tallin 2008


Då bokas kryssningen idag. 50:-/pp
Kommer bli så otroligt kul och alla är så taggade på att åka, underbart. Vi har längtat i veckor, planerat och kollat priser. Så kom det igår till vår kännedom att priset nu gått ner på "sista minuten" (100 kr billigare). Kameran kommer följa med, likaså facebook i mobilen, vilket leder till att ni kommer få bilder direkt ifrån kryssningen.När åker vi då?
- Jo, nästa vecka

Vart åker vi?
- Till ÅboKryssning

Börjar få en del kommentarer om när jag ska på kryssning.
De flesta vet redan när jag ska åka men jag kan inte skriva det här på bloggen än av en rad olika skäl. Men ni kommer att få veta vart jag åker, med vilka jag åker och när jag åker, inom ett par dagar. Tills dess får ni vänta med spänning.


Kan i alla fall avslöja att resan bokas i morgon.


I hope you'll never wish your girlfriend was unhot - like me

Fick hem skolfotona idag. Och resultatet;
...Ja, man blir ju inte snyggare än man gör sig. 


En sak jag dock inte fattar är varför mitt högra öga alltid blir mindre än mitt vänstra på bild nu för tiden. Ser ju ut som att jag har två olika stora ögon. Men på äldre bilder är det inte alls så. Helskumt.


Tycker förrästen inte om att bli fotograferad av andra för jag får alltid dubbelhaka :( Det här blir därför den enda gången ni får se en bild av mig som jag har dubbelhaka på, jag är nämligen smart nog att veta hur man ska fota för att slippa ge sig själv ångest över sånt. Det gillar vi.


Gammal bildTitta vilken ful bild jag hittade på mig själv.
Från 9ans spex, hahaha. Föreställer en Dominatrix för er som inte förstog det.
Riktigt snyggt måste jag ju säga... eller inte.


Jeansen

Skulle ju shoppa jacka, klänning och mössa idag. Första motgången; jackan var slut i hela stan, andra motgången; mössan passade inte mig och tredje motgången; kunde inte hitta klänningen. Efter att ha gått igenom ett flertal butiker kom jag ut ifrån GinaTricot med ett par jeans. Men det är ju inte fy och skam när de endast kostade 199:-, snarare ett lyckat köp tycker jag. Ägde ju endast 2 par så nu har jag uppdterat med ett tredje.


Better thingsthat was our fifth song,
and i hope you enjoyed it,
now this would be our best song you have ever heard,
the dirt bikes going on stage. thank you.


you're gonna drive me crazy
you're gonna drive me mad
you got an angel on your shoulder
makin hairpins outta glass

i believe in believing
the things that we don't see
and the skin violin is where the neighbors wont read meals
and the family heirloom jewelery
with sets and heaps of thieves
will cast down things
that you've never even
seen like the gods
like the glory like the stories
that your fathers set before you
ride the tiger round the kingdom
oh no oh no
oh no there's a meeting in the canyons
oh no this is rising to the clouds

you're gonna drive me crazy
you're gonna drive me mad
you got an angel on your shoulder
makin hairpins outta glass

baby don't be unhappy
baby don't be sad
better things are coming
i swear there's truth in that

i'm shooting off the cannons
of the clouds begin to flow
and the baskets weave ???????? but the ones we'll never keep
just pretend that things are mobile and will never stay put
and the way we were the day we climbed to the top of the
steeple with its people spewing angels out their mouths and letting tables turn to charcoal in the lipstick and the lipstick in the evening(oh no)
oh no we were waving like the trees
oh no then they moved us to the sky

you're gonna drive me crazy
you're gonna drive me mad
you got an angel on your shoulder
makin hairpins outta glass

baby don't be unhappy
baby don't be sad
better things are coming
i swear there's truth in that

two or three times the bell will ring but when when we look for the better things we search for this we have not build i feel it crash upon your skin
i find it hard to believe there more
of these things behind the door
do you miss me like i miss you
do i miss you like you miss me

you're gonna drive me crazy
you're gonna drive me mad
you got an angel on your shoulder
makin hairpins outta glass

baby don't be unhappy
baby don't be sad
better things are coming
i swear there's truth in that
x2


Önskelista

Önskelista över morgondagens shoppingrunda;
Mössan = 99:-
Klänning = 299:-
Skor = 99:-
Jacka = 299:-

Har ungefär 820:- Ska betala 103:- till studentflaket = 717:-
-99:- = 618:-
-99:- = 519:-
-199:- = 320:-
-299:- = 21:-

Förutsatt att allt finns i min storlek och passar (vilket jag inte tror) kan jag köpa allt. Vi får väll se vad som händer i morgon helt enkelt. Jag tror inte att allt får följa med mig hem faktiskt, men något kan vänta till studiebidraget, frågan är bara vad.


Just because

Hemma från mormor nu, mätt och belåten, kommer nog inte känna hunger på flera veckor tror jag. Man ska nog svälta sig i en vecka innan man åker hem till henne för att klara av en hel helg där. Man äter verkligen hela tiden. Nästan så man mår illa när man går och lägger sig på kvällarna.


Funderar på ifall man kanske ska sätta på TVn för ovanlighetens skull. Kollar ju bara på Kungarna av Tylösand på Onsdgar. Annars är jag mer en filmmänniska. Kan ju va kul att kolla ibland bara för att se vad som går.


Blir en lugn kväll och tidig läggdags gissar jag på. Börjar ju kl 08.00 i morgon och då är det uppstigning kl 6 som gäller! Efter skolan ska jag springa förbi H&M också. I am Happyyyy!


BeslutsångestKikade in på H&M igen.
Var ju nästan helt säker på att jag ville ha den kamelmelerade koftan, fast nu är jag lite osäker. Hittade nämligen denna pälsmössa inne på killavdelningen för 99:- (finns även i svart). Letade efter en sån förra vintern också, men då fick jag ju min SVEA-mössa i julklapp.
Är ju som sagt tråkigt att pengar inte växer på träd, då hade jag köpt båda.


Vad tycker ni? Ska man köpa en 3:e kofta i samma modell eller en pälsmössa?Uppdate

Av en mystisk anledning kommer jag nu ha råd att köpa både och... JIPPIE!!!!!!

Mätt eller vad?

Snart är det dags att åka ifrån mormor. Slipper ta tåget då vi får skjuts hem av släktingar.
Så vad har vi gjort idag då? Vi har ätit godis, fikat 2 gånger, ätit lunch bestående av 3 rätter, pratat en massa och snart är det dags för tårta innan vi åker också. Förstår ni att man aldrig går hungrig här?


Mormor gav mig även de pengar som behövdes, vilket jag önskat. Nu hinner jag spara ihop till nästa betalning. Kan äntligen pusta ut.


Vill HA!

Mina "Vill Ha"


Fr vänster till höger: Skor fr modekungen.se 849:- respektive skor från TopShop £ 98.00

Jag vill så ha dem :( Varför växer pengar inte på träd?!


KoftorKoftorna är från H&M och kostar 199:- Jag köpte den marinblå för 2 veckor sedan och beställde den svarta nu i veckan när H&M hade club-dagar. Nu funderar jag även på att köpa den kamelmelerade. Är det för mycket att ha 3 lika dana koftor i olika färger?
Jag personligen älskar dem eftersom de är så varma och mysiga, dessutom har de fickor och det är aldrig fel. De passar till alla illfällen. Nu ska vi inte överdriva, för de skulle ju verkligen inte passa till bröllop eller liknande men till vardags. De sen anständiga ut helt enkelt.
Min marinblå är i strl L och den svarta är beställd i strl M. L sitter lite löst så jag hoppas att M blir bättre. Den kamelmelerade gör sig nog bäst som lite tightare, tror det blir M i den med.


Så på måndag efter skolan är det jag som drar en liten runda förbi H&M på vägen hem. 


Spekulerar

Jag förstår inte det här med hosta.
Jag har hostat i en vecka nu, inte för att det känns som att jag behöver hosta, jag har bara en envis rethosta som rasslar i hela halsen. Irriterande och jobbigt.


Snart är det dags att bädda ner sig i sängen, skönt att jag börjar bli trött vid normala tider igen. Ska lägga över lite ny musik på min iPod och kolla msn först. Upp tidigt i morgon eftersom 2 av mina kusiner kommer hit för att fira mormor. Då får man träffa söta lilla Amanda också, som nu är 7 månader gammal (?) Det var länge sen. Trotts att jag bor så nära mina kusiner så ses vi nästan aldrig, det är jättetråkigt.
Efter att ha firat mormor i morgon är det dags att bege sig hemåt. Men först måste jag ta ett smärre lån. Vi ska ju betala sista delen till studentflaket på Måndag och jag har väll inte sådär jätte mycket pengar kvar på kontot. Jag är glad att jag har en sån snäll mormor som alltid ställer upp. I morse betalade hon fakturan för min studentmössa och de "tillbehör" jag beställt. Jag hade tänkt betala 500:- själv men snäll som hon är betalade hon allt. Vi får väll se ifall hon ger mig pengarna till flaket eller ifall hon vill ha tillbaka dem. Det känns i alla fall skönt att allt sånt löser sig.


Muuums

Blev taccos till middag. Med min otur lyckades jag självklart skära mig i fingret, med min egen nagel, så det började blöda. Nu får jag gå runt med plåster. Maten var i alla fall god, trotts att osten var fryst och bröden gjorda på fullkornsmjöl.


Ska gå ner och kolla på någon film nu och smaska på lite onyttigheter.
Uppdaterar senare =)


Uppdaterat sminkväskanKom precis tillbaka hem till mormor efter att ha vart nere en runda på stan.
Skulle egentligen inte köpa någonting men kom hem med 4 nya läppglans, ett nagellack och en ny ögonskugga.


Läppglansen är ifrån H&Ms egna märke och ja, jag var tvungen att köpa en i varje färg som fanns. Ögonskuggan är också därifrån, mest för att testa om de är värda att köra på eftersom de inte kostar så mycket. Nagellacket är ifrån IsaDora i nyans 40 (den är mörkröd och inte klarröd som på bilden).


Så vad fick man betala för detta?
Läppglans = 9.50/st
Ögonskugga = 29.50
Nagellack = 19.90

Ingen större förmögenhet precis. Ibland är det läge att passa på helt enkelt, fick ju ganska mycket nytt till sminkväskan.


Mormor kom och plockade upp oss när vi var färdiga så åkte vi och handlade. När det var klart fick jag en konstig känsla i magen av att vi skulle vinna ifall vi köpte en trisslott. Så mormor gav mig pengar så köpte jag en till mig och en gemensam till Felicia och André... Självklart gick vinsten till dem. Jag valde fel lott helt enkelt. Men jag e glad över att någon vann, då stämde min magkänsla. Jag fick ju trotts allt mitt nagellack betalt (hihi).


 


Hos mormor

Ligger i skrubben hos mormor... Jag vet, det är tragiskt att jag får bo i en skubb när jag är här. Tog tåget hit med Felicia och André.
I morgon ska vi ner på stan och kika lite. Kanske kan jag få träffa min broder också, skulle vara trevligt.


Var i skolan och skrev två prov idag, gick skitbra. Ska fota betygen när jag återfår dem och mmsa till mamma eftersom hon tror att jag skiter helt i att plugga.


Nu blire film sen natti natti


En skrattretande DISSJag blev precis dissad av en kille. En riktigt ful diss dessutom.
Han skulle komma hit, så han tog bilen o körde ifrån sig (på andra sidan stan). Han kom fram och knackade på varpå jag öppnade.

Jag: Ehm... Hej
Han: Hej.
lång tystnad
Jag: Hade du tänkt stå där ute, eller ska du komma in?
Han: Jag kan komma in.
Jag: Jag ska bara plocka undan i köket.


Jag gick ut i köket och plockade undan datorn och mitt pluggmaterial, gick sedan tillbaka till hallen.

Han: Jag ska bara ringa ett samtal.
Jag: Gör så du.


...Så kom han inte tillbaka.
Asså hur pinsamt är inte det?
Smsade ca 20 min senare och frågade om jag var så ful, det svarade han inte på. Men shit vad pinsamt detta var. Okej att jag inte e snyggast i världen men så där gör man bara inte, det e ju skrattretande. Har skrattat åt det i snart en timme. Han kunde väll i alla fall sagt något i stil med "du är inte min typ".


Har ni blivit dissad på ett hemskt sätt någon gång?


Passion Pit - Sleepyhead

Har precis pluggat klart och det firar vi med min favoritlåt

And everything is going to the beat
And everything is going to the beat
And everything is going –

And you said
It was like fire around the brim
Burning solid,
Burning thin the burning rim
Like stars burning holes right through the dark
You gave fire like saltwater into my eyes
You were an inch from the edge of this bed
I drive you back a sleepyhead, sleepyhead

They couldn't think of something to say the day you burst
With all their lions and all their might and all their thirst
They crowd your bedroom like some thoughts wearing thin
Against the walls, against your rules, against your skin
My beard grew down to the floor and out through the doors
Of your eyes, begonia skies like a sleepyhead, sleepyhead

Go ahead

 


#f&!%#!

Åååååhhhhhh.... Jag blir galen.
Mamma ringde nyss och sa att jag och Felicia ska få flytta hem igen (vilket jag vet att vi inte ska). Mamma fortsatte predika om hur glad hon var att soc sagt att vi ska bo hemma, då tog jag hemtelefonen och ringde till min soc-tant med mamma i andra örat. Så ifrågasatte jag ifall hon hade sagt det, vilket hon självklart inte gjort. Det var mamma som hade sagt att "det var lugnt för oss att flytta hem igen, om vi själva vill".


Det tolkar hon som att det var soc som sa det... Hur dum får man vara? Alltså hur otroligt korkad är man inte när man tror att någon annan sagt det man själv sa? Jag fattar inte hur den där kärringen tänker, hon är ju helt jävla PANTAAAAAD.


a-fil och kryssningar

Sitter här i köket och äter min äckliga a-fil till brunch. Mår hemskt. Legat och hostat hela morgonen så det känns som att jag håller på att kvävas för att jag inte får luft.


Håller på att försöka få in folk till en kryssning. Än så länge är vi 6 pers som åker. Behöver ju 2 till för att fylla andra hytten. Ett jobbigt dilemma då jag och Hanna, som ska sova där inte har känt varandra så länge och inte kan komma överrens om vilka som ska få följa med.


Lite jobbigt, men tror vi tar med vilka som hellst nu i stort sätt så vi kan boka någon gång. Annars kommer vi ju aldrig iväg.


KungarnaLigger sjuk i sängen o snart e det dags för Kungarna av Tylösand, som för övrigt är mitt favoritprogram. Ikväll är det dags för gänget att dra till Danmark och gå på Tivoli, resten får ni se själva. Ca 20 minuter kvar.


The orpanageKollade precis på The orphanage...
Inte världens bästa skräckfilm, som så många säger. Jag tycker bara att den var hemsk och sorglig. Klart att det var lite creepy när det hände saker, men filmen är mer judeffekter än händelser. Slutet är ju också helt fucked up!
FÖRLÅT TILL ER SOM INTE HAR SETT DEN, NU KOMMER JAG FÖRSTÖRA SLUTET. Mamman hittar ju sonen, som hon av misstag råkat låsa in i källaren. Sen bär hon upp honom och proppar i honom medicin. Samtidigt tar hon själv några nävar tabletter... Dör hon av överdos eller av överansträngning är min fråga?


Först trodde jag att sonen började leva igen, men sen när de döda barnen levde så fattade jag att hon var död.
HUR FAN DOG HON? Jag blir så arg när man inte fattar slutet av en film. Minuspoäng för det.


FinallyIdag nådde mitt efterlängtade halsband fram.
Äntligen har jag ett helt smyckesett. Fanns i för sig ett armband också fast det hade en massa länkar och såg riktigt billigt ut. Av den anledningen hoppade jag över det. Dessutom räcker det gott och väl med endast halsband och örhängen.


Halsbandet finns på H&m för 39.50:-
Örhängen i 4-pack på H&m för 49.50:-


Me no want it

Blir nog film och sen sängen.
Har värsta förkyldningshuvudvärken, kan verkligen känna hur förkyldningen kommer allt närmare steg för steg.
Det började med hosta, sen nästäppa och nu kommer huvudvärken. USCH, säger jag bara.


Orkar inteJag vet själv inte varför så sluta fråga mig.
Jag vet inte vad jag vill längre eller hur långt jag måste gå.
Jag orkar inte mer.


Narkomanen

Gissa vem som kommer insjukna under veckan.... Jo, JAG. Har världens värsta hosta. Finns inte en chans i hela världen att den bara går över, kommer säkert sluta med hostmedicin för den. Låter som en äcklig narkoman när jag pratar.


Who's the man?

Måste bara älska helgens sliriga utgångar.


Kortfattat:
Massa shots
En hel del öl
Trevligt sällskap
Trevliga människor
Nya telefonkontakter
Återuppfunna vänner
Dålig musik
Sjukt mycket dans


Nej, man kan inte dansa till Fronda - Rullar fram. Det går INTE. Och vart fan tog Hanna vägen?!
Reflekterat över dessa saker hela dagen. Vaknade 20 minuter innan min buss skulle gå, jobbade ju idag. I tells you secret - I'm a fucking Ninja! Hann tvätta ansiktet, äta frukost, klä på mig och packa väskan på 10 minuter och kom dessutom i tid till jobbet. Är man PRO så är man.


Nu ska jag vila lite innan Angelica hör av sig inför kvällens dejt.


Vill haMitt Ha-begär har larmat igen. And this is what I want.
En stickad kofta, en skinnjacka, sammetleggings, ny väska, tuffa ankelboots och keps.
Hur nice vore det inte ätt äga de skorna, verkligen to DIE for.
GE MIIIIIIIG!!!

Kläderna och accessoarerna går att hitta på följande sidor:
Nelly.com
Weekday.com
Bubbleroom.se
Topshop.com
Jofama.se


Pompidepom

Nelly.com har fått in en massa nyheter och jag försöker kritisera varenda plagg för att inte köpa dem. En hel del fina grejer som kommit in.


Ligger hemma med magsmärtor idag, inte träningsvärk. Haft ont i magen i 3 dagar och de magmediciner jag fick i våras hjälper inte ett dugg. Får bara ta dem vid extrem smärta, jag har testat vid 4 olika typer av magvärk och de hjälper inte för någonting. Kul att ha mediciner som inte funkar. Har härdat ut och gått till skolan 2 dagar med smärtan, men igårkväll var den outhärdlig. Samma sak i morse.


Drömt en jättekonstig dröm flera nätter i rad nu, går inte att förklara den. Den är inte lycklig på något sett men jag mår bra av den. Den får mig att bli kär på nytt, om och om igen. Jag hoppas det är en sanndröm, skulle bli så glad då, handlar ju om en särskilld person.


Om man skulle ta o slänga in en maskin tvätt kanske...


Kick & box and I kicked her assSkola först, hade en lektion vilket var scenisk Gestaltning B. Efter det var det dags att åka till Stockholms Universitet för att gå på forskardagarna. Var tvugna att se 2 föreläsningar. Den ena handlade om ökad konsumtion av alkohol ifall det blev mer lättillgänglig och den andra om Hollywood-fysik. Riktigt bra tycker jag, blev en hel del skratt.


Efter att ha suttit där i ett par timmar åkte jag och Jenni hem till henne för att vänta in träningen. Vi skulle ju testa på ett grupp-pass på vårt gym idag och tyckte att Kick & box lät roligt. Kul var det men jag trodde att jag skulle dö vid något tillfälle. Ingen fel på styrkan men konditionen ska vi nog inte gå in på, tycker jag. Kommer säkert att göra det igen, men inte på de närmsta veckorna, beröm fick vi i alla fall. Ska nog börja simma ett par vändor i veckan och träna upp konditionen på gymmet i stället. Har inte vart så här slut sen jag powerwalkade ca 1.2 mil, för första gången, i våras.


Innan gymmet satt jag & Jennie och spelade spel... Något Sverigespel med en massa frågor, det var skitroligt för jag vann :D:D:D Men Jennie tyckte inte alls att det var kul, hon är nog den sämsta förloraren jag någonsin träffat och jag har träffat en hel del sådana i mitt liv. Sur var hon hur länge som hellst i alla fall och efter förlusten var det inte mycket som gick som det skulle, för henne. Var så j*vla skönt att vinna, kände värsta pressen på mig. Hon är en skitdålig förlorare, men när hon vinner så braviljerar hon med det i veckor, mest på skoj förståss. Nu kan ju jag få småretas lite ;)


Nu ska jag glo på film tror jag, ska i alla fall kolla igenom min film-mapp och se ifall jag vill kika på något.
Ha det så bra, så får vi se ifall jag lyckas ta mig upp i morgon med den kommande träningsvärken.


Aaaa, fast neAaaa, fast neee...
Friskis & Svettis i Upplands Väsby var ingenting för mig.
Gymmet var för litet och hade endast 10 maskiner för styrka och 4 för kondition. Riktigt tråkigt tycker jag. Jumpan såg däremot lockande ut fast jag skulle bara förlora på att köra ett pass i veckan när kortet kostar 1700. Tror jag stannar kvar på Medley trotts allt.


Tråkigt eftersom F&S ligger så nära, är rätt jobbigt att träna direkt efter skolan och sen komma hem sent, hade vart perfekt här.


Kortfattad dag

Efter promenaden igår hann jag inte mer än komma in förrän Angelica ville att jag skulle komma ut igen och göra henne sällskap och prata lite. Vi satt ute o pratade i långt över 2 timmar. Var hemma ca 00.20, sov riktigt skönt efter det.


Nu har jag precis vart på soc-möte och det gick otroligt bra, tycker jag. Snart är det middag och efter det ska jag iväg och träna. Härliga kväll.


Update later


TräningVar ute och promenerade och fick sällskap trotts allt.
I morgon ska jag provträna på Friskis för att se ifall deras gym kan vara något och på Torsdag blir det något pass med Jennie på Medley. Mycket träning kan man få in under bara några dagar.

Skönt ska det bli att komma igång igen med nya tag.


Promenix

Nu ska jag ut och promenera lite.
Kanske lyckas rensa tankarna något.
Var ju meningen att jag skulle få sällskap men antar att jag blev dissad den här gången, så kan det gå.
Kan va rätt skönt att gå för sig själv i sin egen värld med.


Update later


Tillägg

Tillägg till gårdagens inlägg om McDonald's som arbetsplats angående lönen.


Jag tjänar 83.74 kr i timmen, då med tanke på att jag är 18 år.
När jag var 17 år tjänade jag 73.90 kr i timmen. Nästa löneförhöjning kommer när jag fyllt 20. Man kan även få högre lön beroende på erfarenhet. OB'n är väl inte den bästa, ligger på ett par kronor bara. Men jag klagar inte så mycket på lönen, även om jag är underbetald och endast skulle tjäna ca 12.000 i månaden ifall jag jobbade 40h/ veckan. Jag är glad att jag har ett jobb och att jag får ut lite extra pengar varje månad.


Ibland lär man nöja sig med det lilla man får helt enkelt.


I jämförelse till när jag jobbade på Stadium i 2.5 månader och tjänade 12.000 där som 15-åring, så är ju självklart McD ingenting. Jag bryr mig inte så noga med vad jag har för jobb bara jag trivs och har roligt, vilket jag har. Dessutom anser jag att ett brett vetande är bättre än ett fokuserat vetande. Jag kan hällre lite om allt än massor om något specifikt. Meriter är värdefulla - Glöm aldrig det.


CardiganKöpte världens skönaste cardigan på H&m idag.
Finns i 6 olika färger och kostar bara 199:-
Så otroligt värt det.


Konstaterade i förra veckan att jag inte har mer än en lång kofta och när jag ändå var o solna för att hämta ut mitt pass så passade jag på att köpa den här. Riktigt mysig, kommer absolut att bli en favorit i min garderob.


McDonald's - en arbetsplats för sig

Hej trevliga måndag.... äh det får bli ett senare inlägg. Fick en trevlig komentar på gårdagens inlägg som jag nu tänkte svara på.


anna l om Pust och stön:

hej hur är det att jobba i mcdonals?
får man blåsa upp balonger och i kassan finns det ''inbyggd miniräknare'' där det står hur mycket kunden ska ha tillbaka eller måste man räkna ut det själv?berätta lite om hur det är skulle vara kul.
Att jobba på McDonald's är väldigt stressigt får jag börja med att säga. Det är inte lätt att hålla koll på allt riktigt. Man jobbar på något sätt självständigt fast i ett team. För att kunna förklara lite lättare borde jag först berätta vilka olika platser som finns på en restaurang.
Lobbyn - själva matsalen
Kassan
Boppen - där det friterade görs
Pommes - Sänka + göra pommes
Köket - tillagningen
Dt'n - Drive through (finns inte på alla McD)


Där är arbetsplatserna... i Lobbyn torkar man bord, sopar golv/torkar golv, fyller upp behållarna för sugrör, salt, peppar o.s.v, tömmer och pressar sopor, städar toaletterna... Egentligen allt ni kan tänka er som inkluderar renhållning och säkerhet för en gäst i matsalen.


I kassan tar man emot gästens beställning, slår in ordern i kassan och tar betalt. Kassapparaten är så pass finurlig att den räknar ut beloppet som skall betalas och beroende på ifall gästen betalar med kort eller kontanter så finns det vissa knappar. Om en beställning kostar 69:- och jag får en 100-lapp så trycker jag på en knapp där det står "100" då öppnas min kassalåda och på skärmen står det sedan att jag ska ge tillbaka 31:- i växel. Kassan kan alltså täkna ut sånt själv med hjälp av mina hänvisningar på knapparna. När betalningen är färdig ska man se till att gästen får sin mat genom att hämta produkterna ifrån de olika stationer där de finns. De som står i kassan får även göra all glass som beställs genom att dra i en spak och ha på den topping som kunden valt.


I Boppen gör man allt som ska friteras och alla kycklingprodukter. Detta för att hålla kött och kyckling ifrån varandra för att göra gästerna glada. Man håller koll på frittöserna, packar ihop nuggets, gör McChicken burgarna, chickenwraps, hotwings, chilisheese o.s.v där. Dessa produkter görs endast vid beställning, därför kan man ofta behöva vänta på sina kycklingprodukter.


När man sköter pommes frittes ska man se till att det alltid finns pommes så att kassan kan packa klart en order snabbt för att ta emot fler gäster. Man försöker hela tiden att undvika dröjsemål. Finns det inga färdiga pommes får man se till att sänka ner en korg i frittyren, det sköts automatiskt. Allt man behöver göra är att sätta ner den och trycka på en knapp eller två. Efter halva tiden ska man skaka på korgen, sätta ner den, och trycka på knappen igen.
Kökspersonalen tillagar hamburgarna utefter behov. De ska försöka se till att det alltid finns ett jämnt antal hamburgare färdiga i ett värmeskåp bakom kassapersonalen, även detta för att förhindra dröjsemål.Dt'n består av 1-4 arbetare som har olika uppgifter och 2 luckor där allt sköts, alla har ett varsit headset. I första luckan tar man emot gästernas beställning genom att de pratar i en mikrofon och de som arbetar hör beställningen i headseten. Arbetarna i lucka 2 börjar arbetarna plocka ihop maten i påsarna medan bilen får köra fram till första luckan och betala. När bilen sedan kommer fram till lucka 2 ska maten helst vara färdigpackad. Om det är kycklingprodukter får man parkera lite längre fram åt sidan så kommer vi ut med maten när allt är färdigt.
Arbetsuppgifterna i Dt'n är cashier (den som tar emot beställningen och sedan tar betalt) det är som en helt vanlig kassa, man slår in beställningen och tar betalt. Ett plus är att vi har 3 extra skärmar i lucka 2 där beställningen kommer upp så vi kan se vad gästen ska ha för mat. Sen har vi den som packar maten, den som ger ut maten och den som gör läsken. Den uppställningen gäller ifall det är 4 personer som jobbar. Är man 3 så är det en cashier, en som packar och en som gör läsk+ger ut maten. Ni förstår principen...


Då kan jag förklara teamen. Alla jobbar ju i team, som ni kanske förstått nu genom min förklaring av arbetsplatserna. De som jobbar i kassan är ett team, de i köket är ett team o.s.v. Även fast jag har min egen kassa och inte har något att göra med de andras gäster så måste jag se till att hjälpa till ifall det blir några konstigheter. Vi alla hjälper gästerna att få det dem vill ha så snabbt som möjligt, självklart för att kunna hjälpa så många som möjligt. Kassa-teamet fungerar inte utan köket och boppen så brister ett team så brister alla, vilket resulterar i att gästerna får vänta. Sånt händer väldigt ofta och är inget vi i kassan kan hjälpa.

Kort och gott; Jag har min gäst, du har din - nu ska VI hjälpa våra gäster att få mat.

Sen är det ju klart att man lär hålla koll på vilken hamburgare som är vilken, vad kunden faktiskt beställde. Kan tala om att det inte är helt lätt att komma ihåg att packa med allt på brickan trotts att man har det skrivet på kassan, ibland glömmer man bara. En sak är säkert, man lär sig med tiden och det kan kännas hackigt till en början, som att man inte förstår någonting. Men det släpper efter ett tag och allt går som på räls. Alla gör vi misstag och det är tillåtet.
 I stort sätt allt sköts automatiskt. Våra kassapparater visar vad gästen beställt, hur mycket de ska betala och vad de ska ha i växel. Skärmar i köket visar hur många hamburgare som behövs av en viss sort inom en viss tid. Frittösen visar om hur länge pommesen är klar och när den är klar, liksom den visar när kycklingen är färdigfriterad. Läsken och milkshaken görs på ett knapptryck och glassen är en spak.
Ballongerna blåser vi inte upp själva heller, tänk vilka starka lungor vi alla skulle ha då, fast en del skulle nog vara helt blåa i ansiktet. Nej tacka vet jag automatik. Man sätter in en kontakt i väggen, på med en ballong på maskinen och efter bara nån sekund så har vi en uppblåst ballong. Självklart knyter vi dem själva och sätter dem på en pinne. Oftast är det de personerna som jobbar i lobbyn som blåser upp ballonger.


Vad kan jag mer säga om McDonald's? Hmm... Jo, det finns alltid någonting att göra. Även om vi inte har några gäster i kassan så finns det alltid saker att göra. Byta ut trasorna, sopa upp pommes från golvet bakom kassan, fylla på morötter, juicer, äpplen och sånt i kylskåpet, se till att det finns muggar, mjölk i kaffemaskinen, topping till glassen. Det finns hur mycket som helst att göra på McDonald's. Det ingår till och med att hålla flaggstängerna rena. Det sjukaste jag har gjort är att skrubba underreden på kassorna och allt som har kontakt med golven, sånt är inte det första ni tänker på när ni äter hos oss va? En dag fick jag gå ut på uteserveringen med en trasa och en fönsterskrapa för att dra av allt vatten ifrån borden och bänkarna och sedan torka torrt. Det är sådana stunder som jag faktiskt älskar mitt jobb, när jag får göra lite udda grejer.

Extrauppgifterna kallas för B-uppgifter. Dessa gör man enbart när man inte har gäster att ta hand om. Man har en speciell B-uppgift varje arbetspass. Ena dagen kan lobbyn vara min B-uppgift och dagen efter kan den vara att hålla rent glassmaskinen. Det varierar. 
Att torka rent flaggstängerna eller att skrapa bort vatten från bord görs enbart vid behov så det är aldrig en B-uppgift.
Vill du också jobba på McDonald's?


1, Besök vår hemsida http://www.mcdonalds.se 
2, Dra pilen till fliken "jobbet" till vänster
3, Klicka på "sök jobb"
4, Fyll i intresseanmälan eller kolla lediga platser i just din närhet. 

Good luck =)


Har ni fler frågor om min arbetsplats så är det bara att fråga mig.


Pust och stön

Jobbat hela helgen Fre-sön.. Helt slut.
Snart ska jag iväg och plugga med gott sällskap. Kan helgen sluta bättre?

Skickar in ett bättre inlägg med vad jag gjort i helgen lite senare ikväll.


As I go on, I don't mind looking back

Why can't I just let you go?


Jag tänker på dig och jag saknar dig.


"Jag tog bussen hem ifrån en kompis igår kväll, vi hade legat i sängen och kollat på Tv då jag såg att klockan var tio i 7 redan. Om jag skulle hinna hem innan 21 var det dags att röra sig nu. Vi gick ut till bussen och när jag insåg vart bussen hade sin slutstation blev jag som fastfrusen.


Vid slussen hade jag två val, hoppa av nu eller åka vidare. Jag åkte vidare, även fast det innebar en ca 45 minuters omväg hem... Vid slutstationen klev jag av. Jag gick över vägen till pressbyrån och ställde mig utanför. Jag blickade ut över alla busshållplatser, fäste blicken vid en av dem i hopp om att se dig. Jag log åt min egen naivitet i samma stund som jag vände mig och började gå mot tunnelbanan. Det var väl självklart att du inte skulle vara där. Satte accesskortet mot avläsaren och gick igenom spärren medans jag sneglade upp mot avgångstavlan för bussarna. Bussen mot dig skulle gå om 5 minuter.


För en sekund funderade jag på ifall jag skulle ta den bussen en bit, men jag slog bort den tanken. Vad skulle jag göra när jag var vid din hållplats? Kliva av, sitta kvar, gå hem till dig? Skulle jag våga ringa på? Jag åkte upp för rulltrappan, gick ut på perrongen och tände en cigg. Såg ut i mörkret över alla byggnader med upplysta fönster, på andra sidan bron. Där, långt bakom allt, bor du. Jag kände mig stolt. Jag var där igen. Jag var där helt utan anledning, men jag var där. Jag kände mig mer hemma än jag gjort på länge. För en stund kändes det som att jag hade världen i mina händer och att jag var en vinnare. För en stund kändes det som att jag nu var färdig med dig och nu kunde gå vidare.


När tunnelbanan kom kunde jag inte låta bli att kika efter dig. Fortfarande hoppades jag på att få en liten glimt av dig. Kände mig lite patetisk och kunde inte låta bli att le. Klev in i tåget och gick längst fram, som så många gånger tidigare. Satte mig med ryggen mot allt det vackra och efter någon minut försvann det bakom min rygg. Jag var lycklig."Jag trodde att jag lämnat dig bakom mig efter igår, att jag var klar med dig. Men natten visade på annat. Jag drömde om dig, den vackraste drömmen sen vår tid. Jag kunde inte se skillnad på ifall det var dröm eller verklighet. Du är saknad. Allt hos dig är saknat.


?

Will I ever meet you again?